• Odwiedziło nas: 231982 osób
  • Do końca roku: 94 dni
  • Do wakacji: 268 dni
Środa, 2016-09-28
Imieniny:
Libuszy, Wacławy

Jadłospis

Jesteś tu: » Strona główna » Jadłospis

 

Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki 

  * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy,produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. 

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, cukier waniliowy.

 

Dzień tygodnia

Śniadanie

alergeny

Obiad

alergeny

Podwieczorek

alergeny

Poniedziałek

Data  26.09.2016r.

Herbata z cytryną, pieczywo z masłem, schab ze wsi, ogórek świeży, twarożek ,rzodkiewka,

1,7,9,

Zupa grochowa na wywarze drobiowo-warzywnym, racuchy z jabłkiem polane syropem klonowym, kompot,

 

1,3,7,9,

Surówka z marchwi , chrupki kukurydziane,

 

Wtorek

Data 27.09.2016r.

Zupa mleczna z płatkami owsianymi, pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy, szczypiorek, jabłko,

1,7

Zupa jarzynowa z grysikiem  na wywarze drobiowym, kasza jęczmienna, gulasz z indyka, surówka z białej kapusty, kompot,

1,9,

Kiwi- ekowafle

1,

 

Środa

Data  28.09.2016r.

Kawa z mlekiem, , pieczywo mieszane z masłem ,pieczeń z  polędwicą, sałata zielona, pomidor,

1,7, 10

Zupa ogórkowa z ziemniakami na  wywarze drobiowym, kluski na parze z powidłami i masłem, kompot, marchew do chrupania,

1,3,7,9,

Jogurt naturalny z jagodami, andrut,

1,6,7,

Czwartek

Data 29.09.2016r.

Mleko, wek graham  z masłem, pasta twarogowa „cztery pory roku”, słonecznik,

1,7,8,

 

Zupa krupnik na wywarze drobiowym, ziemniaki, kotlet z drobiu, buraczki czerwone z chrzanem, kompot,

1,9,

Kisiel poziomkowy, żurawina,

 

Piątek

Data 30.09.2016r.

Herbata z cytryną , pieczywo mieszane  z masłem, pasta z makreli i cebulki,

1,4,

Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze drobiowym, pierogi leniwe z masłem i miodem, kompot,  arbuz,

1, 3 ,7, 9,

Gruszka duszona z polewą czekoladową,

7,

Poniedziałek

Data 03.10.2016r..

Herbata z cytryną, pieczywo z masłem, filet dymiony z drobiu, kiełki, ogórek kiszony,

1,

Zupa z zielonego groszku z lanym ciastem  na wywarze drobiowo- warzywnym , makaron razowy z serem białym, kompot, morele suszone,

1,3,7,9,12,

Banan, wafle ryżowe SONKO,

 

Wtorek

Data  04.10.2016r..

Zupa mleczna  z płatkami żytnimi,  pieczywo mieszane z masłem, ser biały, miód, marchew do chrupania,

1,7,

 

Zupa barszcz czerwony na żeberkach  z makaronem, ziemniaki, pulpet w sosie pomidorowym, surówka z sałaty lodowej , kompot,

1,3,9,7,

Brzoskwinia-ufo, wafitki,

 

Środa

Data  05.10..2016r.

Kawa z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, jajko  gotowane, ser żółty, szczypiorek, śliwka,

1, 3 ,7,

Zupa  kalafiorowa z ryżem  na wywarze drobiowym, kotleciki z jajek, surówka z kiszonej kapusty, kompot,

  3, 7,9,

Kaszka kuskus z jabłkiem i miodem,

1,

Czwartek

Data 06.10..2016r.

Kakao ,rogal z masłem, serek homogenizowany, przekąska- kalarepka,

1, 6, 7,

Zupa krem z brokułów  na wywarze drobiowo-warzywnym, pierogi z mięsem i cebulką, kompot, arbuz,

1, 3,7,9,

Galaretka owocowa, rodzynki,

12,

Piątek

Data 07.10..2016r.

Kawa z mlekiem, , pieczywo mieszane z masłem, pasta  z jajek, pomidor, szczypiorek,

1,3,7,

Zupa cebulowa na wywarze drobiowo-warzywnym, ziemniaki, filet z  miruny  smażony, surówka  z selera i jabłka na jogurcie, kompot,

3, 4,7,9,

Sok marchwiowo- jabłkowy,biszkopty bezcukrowe,

1,3,

Opracowanie: szkolnastrona.pl